Sürekli Düşünce Halinde Olmaktan Nasıl Kurtuluruz?

Sürekli düşünmek, Düşünce zihin, sürekli düşünce halinde olmaktan nasıl kurtuluruz? Zihnimiz yorulmayan insan doğasındaki psikolojik, fizyolojik veya psikofizyolojik etkidir ve bu da insanın gün içerisinde aklından geçen düşünceleri barındırır.

İnsanların geçmişlerinde yaşadığı olayları ve o olay oluştuğunda ona karşı olan davranış şekillerini ve sürekli olarak gelecek ile ilgili yapacağı planları oluşturur. Düşünce de zihin ile zincirleme şekilde gelir ve aslında insanın hayatta daha temkinli şekilde adım atmasını ve kararlarını almasını sağlar fakat her şeyin belirli bir dozda olması gerekir ve bu doz aşıldığında kişinin her ayrıntıyı irdeleyip sürekli bunu düşünerek o kişiye yalnızca zarar verir ve her zaman neden sorularını sorarak pişmanlık getirir ayrıca sürekli düşünme şekli insanın hayattaki kararlarını sürekli olarak sorgulamasından dolayı insanı huzursuz edecek bir hastalıktır buna aşırı düşünme problemi (zihinsel ruminasyon ) yani insanın istemsiz şekilde anı yaşamak yerine bir şeyde takılı kalıp asla yok olmaması durumudur. Bu hastalığa sahip olan kişiler genelde kendilerini herkese karşı soyutlayarak, kendi problemlerini düşünmesi olayını yaparlar.

Bu ruminatif düşünce biçimi eğilimi erkeklere nazaran kadınlarda daha fazladır. Ruminatif düşünce biçimi olan insanların sosyal hayatları maalesef ki pek de iç açıcı değildir çünkü kişiler arası anlaşmazlık çok daha sık görülür. Ruminasyon kişiye sürekli olarak kaygı ve stres vererek problem çözme odaklı bir imkan sağlamaz. Kişi bunu yaptıkça depresyona bir adım daha yaklaşır süre ve şiddet olarak gittikçe artan bu hastalık artık daha büyük sıkıntı halini alarak depresif semptomların kronikleşmesine sebebiyet verir. Ruminasyon yapan kişilerde kötü alışkanlıklar daha sık görülür.

Ruminasyon Tedavisi

  • İlk ve en önemli adım kişinin kendisinde bunu fark etmesidir.
  • Kişi kendisine yeni hobiler kazandırarak zihnini meşgul edebilir.
  • Kişi sürekli olarak tek olmak yerine ortamlarda bulunarak insanlarla vakit geçirebilir ve böylece yalnız kaldığınız zamanı sınırlarlayabilir.
  • En sık düşünülen olayın tespitini yaparak ve sizi olayda huzursuz eden duyguyu bulmak.
  • Neden ben? sorusunu sormaktan vazgeçmek.
  • Alışkanlıklarınızı ve bunu en çok yaptığınız zamanları belirleyerek bunu çok yaptığınız zamanlarda alışkanlıklarınızı yinelememek.
  • Sadece düşünmekle kalmayıp çözüm yolları aramak.
  • Psikolojik destek almak.

Nebula fotoğrafları için:https://planetekno.com/nebula-fotograflari/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir